Mali Lošinj smješten je na južnoj strani otoka Lošinja, drugi je otok po veličini na Jadranu. Upravo ovdje odjekuje ime tvrtke koja postavlja temelje novim cestovnim putevima.

Lošinj beton d.o.o. započeo je sa poslovanjem 2011. godine kao poduzeće za proizvodnju betona i betonskih proizvoda. Danas zapošljava više od 40 djelatnika, koji svojim radnim iskustvom i motiviranim zalaganjem jamče najvišu kvalitetu radova.

Beton je danas neizostavan materijal u svim oblicima gradnje. Kao kompozitni materijal koji se sastoji od agregata, cementa, vode i po potrebi raznih dodataka, dostupan je svima. Vrlo je povoljan za izradu jednostavnih građevina, a također se s njim mogu izvoditi kompleksni i inženjerski najzahtjevniji objekti.

Lošinj-beton d.o.o. posjeduje certificiranu tvornicu betona TB Kalvarija, koja sa nalazi u industrijskoj zoni Grada Malog Lošinja. Betonara je kapaciteta 45m3/h i opremljena je najmodernijom tehnologijom u proizvodnji betona, isto tako i sa potpuno opremljenim laboratorijem za unutarnju tvorničku kontrolu proizvodnje.

Lošinj-beton d.o.o. proizvodi sedam vrsta betona u vlastitoj betonari. Također posjedujemo Potvrdu Tvorničke Kontrole Proizvodnje izdanu od Instituta Građevinarstva Hrvatske (IGH http://www.igh.hr/Cert1/1255.pdf). Beton dostavljamo po čitavom otoku na gradilišta beton mikserima i beton pumpama, a na nepristupačna mjesta mini demperima.

 

Kamioni Man Lošinj Beton
Kamioni MAN

Lošinj beton visoko educirani zaposlenici

30 visoko educiranih i iskusnih djelatnika, jamče najvišu kvalitetu radova

LB Betonara

Certificirana tvornica betona, proizvodi sedam vrsta betona, kapaciteta 45m/3

Lošinj beton vrhunska mehanizacija

Vrhunska mehanizacija, bageri Caterpillar, hidraulički čekići Atlas Copco, kombinirani strojevi i valjci, kamioni tvrtke Man

Betonara Lošinj Beton
LB Betonara

 

Lošinj -beton d.o.o. osim što proizvodi beton, također izvodi sve vrste građevinskih i specijalnih zemljanih radova u najsloženijim uvjetima, posebice se ističu radovi pod vodom, u morskim lukama, u blizini stambenih i drugih objekata gdje nije moguće miniranje.

Sva teška mehanizacija vrhunskih je performansi. Mehanizaciju čine bageri Caterpillar, hidraulički čekići Atlas Copco, kombinirani strojevi i valjci, kamioni tvrtke Man. Svi bageri i čekići opremljeni su zračnim instalacijama za rad pod vodom i otežanim uvjetima.

Poslove prijevoza obavlja služba transporta koja se sastoji od kamiona, utovarivača, buldoždera, i ostalih vozila. Za prijevoz građevinskih strojeva koriste se vlastite labudica od 25 do 60 tona nosivosti što omogućuje dostavu bilo kojeg stroja u vrlo kratkom roku.

Mehanizaciju održava vlastita servisna služba, a kontinuirano se provodi zamjena strojeva novima. Redovito obnavljanje mehanizacije osigurava visoku pouzdanost strojeva i kontinuiranu izvedbu projekata u skladu sa zahtjevima i vremenskim rokovima.

Iako su za iznimno zahtjevne poslove potrebni vrhunski strojevi, ključ snažnog uspjeha, ipak su zaposlenici. Posebna pozornost usmjerena je na vozače kamiona i rukovatelje strojeva, koji permanentno rade na stručnom usavršavanju. Visoko educirani tim zaposlenika sudjelovao je u izvedbi najzahtjevnih projekata na otoku Cresu i Lošinju. Stručni tim čine specijalisti raznih struka, od kojih se posebno ističu diplomirani inženjeri građevinarstava i strojarstva.

Tijekom godina postavljeni su čvrsti temelji suradnje sa mnogim velikim i uglednim tvrtkama, pa je i Lošinj-beton d.o.o. prepoznat kao cijenjen partner i renomirano ime u građevinarstvu. Vrhunski profesionalci i moćna mehanizacija snažne su pokretačke snage koje vode Lošinj-beton d.o.o. u nove građevinske pothvate.